+386 40 527 776 info@soos.si

PODCASTI

 

#15 KONEC KARANTENE, 17. 5. 2020

 

 

#14 UGANI FILM, 14. 5. 2020

V 14. epizodi smo se malo sprostili in se igrali igro “Ugani film”. Koliko pa jih boš uganil ti?

 

#13 MARVEL, 11. 5. 2020

Poznaš kakšnega super junaka? Tokrat je beseda tekla o Marvel filmih. Oskar je bil navdušen, Jaka in Jure pa še bolj! V komentarjih nam napiši, kateri je tvoj najljubši Marvel super junak!

 

#12 FILMSKI FESTIVALI SO ZAKON, 7. 5. 2020

Filmski festivali so priložnost za spoznavanje filmov, ki jih morda nikoli več ne boš videl; za sklepanje novih stikov in prijateljstev v filmskih krogih; ter seveda izobraževanje in učenje o filmski umetnosti. Predstavili smo jih le nekaj. Poslušaj kateri so do danes navdušili tudi nas tri in zakaj.

 

#11 KAKO NASTANE FILM?, 4. 5. 2020

V vseh epizodah smo obravnavali filme drugih ustvarjalcev. Tokrat pa smo se pogovarjali o izdelavi naših filmov v vseh fazah. Od ideje, scenarija, snemanja in montaže, pa do končnega izdelka. Vabimo vas, da nam na Instagram, Facebook ali mail napišete predloge za dvanajsto epizodo.

 

#10 FILMI ZA TISTI ČAS …, 30. 4. 2020

Opozorilo: Ta tema nam je bila dodeljena s strani dekliškega dela Kulturne karantene, zato vas prosimo, da ste do nas prizanesljivi. Upamo pa, da smo vam dali nekaj dobrih predlogov za preživljanje tistih dni ob filmu. O čem pa se bomo pogovarjali naslednjič? Spremljaj naša socialna omrežja!

 

#9 KAKO SE JE ZAČELO, 27. 4. 2020

Poznaš znamenito filmsko projekcijo, pri kateri je občinstvo pobegnilo iz dvorane? O tem in še več o samih začetkih filma in filmske umetnosti smo se pogovarjali v deveti epizodi. V deseti epizodi pa se bomo pogovarjali … no najbolje, da nam pišeš na kulturna.karantena@gmail.com in nam pomagaš pri izbiri teme.  

 

#8 BAZA SLOVENSKIH FILMOV, 23. 4. 2020

V osmi epizodi Kulturne karantene smo se pogovarjali o Bazi slovenskih filmov (https://bsf.si/sl/). Naša gosta sta bila Jasna Pintarič in Lev Predan Kowarski, ki sta odgovorna urednika in glavna gonilna sila BSF. Pogovarjali smo se tudi o odnosu do slovenskega filma, njegovi kondiciji in piratstvu. Se mu je sploh mogoče izogniti? Za vsebino devete epizode spremljajte naš Instagram in Facebook profil. 

 

#7 OSKARJEVSKI FILMI, 20. 4. 2020

V sedmi epizodi Kulturne karantene smo se pogovarjali o filmih, ki so najbolj vplivali na oskarje. V naslednji epizodi pa bomo govorili o Bazi slovenskih filmov z ustvarjalcema te platforme Jasno Pintarič in Levom Predanom Kowarskim. 

 

#6 VINKO MÖDERNDORFER, 16. 4. 2020

V šesti epizodi Kulturne karantene smo se pogovarjali o slovenski filmski sceni, filmskem ustvarjanju in filmu Inferno(2014) s slovenskim pisateljem, pesnikom, esejistom, dramatikom, radijskim, filmskim in televizijskim režiserjem Vinkom Möderndorferjem. Prisluhni pogovoru, ne bo ti žal!

 

#5 RISANKE Z JAJCI, 13. 4. 2020

V peti epizodi Kulturne karantene smo se pogovarjali o risankah, ki smo vam jih v ogled priporočali v četrti epizodi. Časa pa ni zmanjkalo niti za smeh in jajca. V šesti epizodi bomo imeli prav posebnega gosta. Pridružil se nam bo pisatelj, pesnik, dramatik, esejist, gledališki, radijski, filmski in televizijski režiser Vinko Möderndorfer. Pogovarjali se bomo o njegovem delu in celovečernem igranem filmu Inferno, čigar tematika postaja vse aktualnejša … Vprašanja za našega gosta nam pošljite na kulturna.karantena@gmail.com

 

#4 RISANKE, 9. 4. 2020

V četrti epizodi smo se pogovarjali o risankah. Vabljeni k soustvarjanju naslednje epizode, ki bo prav tako posvečena risankam. Katerim? Naslove in povezave do njih najdete v opisu videa. Do nedelje, 12. 4. 2020, nam pošljite zvočni posnetek svojega komentarja na ogledane risanke in seveda dodajte še kakšen svoj predlog. Posnetke pošljite na: kulturna.karantena@gmail.com. Preživite praznične dni med spomini na nedeljska jutra v družbi risank.  

 

#3 KOMEDIJE, 6. 4. 2020

V tretji epizodi smo se pogovarjali o komedijah. Vabljeni k soustvarjanju naslednje epizode, ki bo posvečena animiranim filmom in risankam, ki so popestrile naše otroštvo. Napišite nam naslov vaše najljubše risanke ali animiranega filma in ne pozabite na obrazložitev. Pišite nam čim prej na: kulturna.karantena@gmail.com. 

 

#2 SLOVENSKI FILMI, 2. 4. 2020

V drugi epizodi smo se pogovarjali o slovenskih filmih. Vabljeni k soustvarjanju naslednje epizode, ki bo posvečena komedijam za popestritev karantene. Napišite nam naslov vaše najljubše komedije in ne pozabite na obrazložitev. Pišite nam čim prej na: kulturna.karantena@gmail.com. 

 

#1 NAJLJUBŠI FILMI, 30. 3. 2020

V prvi epizodi smo se pogovarjali o naših in vaših najljubših filmih. Vabljeni k soustvarjanju naslednje epizode, ki bo posvečena slovenskemu filmu. Napišite nam naslov vašega najljubšega slovenskega filma in ne pozabite na obrazložitev. Pišite nam čim prej na: kulturna.karantena@gmail.com. 

 

#0 NAPOVEDNIK, 26. 3. 2020

V podcastih Kulturna karantena se bomo pogovarjali o filmih in vsem, kar paše zraven. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju. V vsaki epizodi bomo objavili temo naslednje in vas spodbudili, da nam napišete svoje mnenje o njej. Načenjamo zanimive debate o filmih in kulturi nasploh, dajemo vam predloge za ogled filmov in poskrbimo za nekaj smeha v teh karantenskih časih.